Varkensvlees groothandel

(Hollands) varkensvlees groothandel

Kwaliteit varkensvlees, ook van Hollandse bodem. Ons assortiment kent alle delen van het varken en is te verkrijgen van Hollandse afkomst. Het vlees is van goede kwaliteit en heeft een heerlijke smaak.

 

Iberico varkensvlees

Het Iberico varken is een ras afkomstig uit Zuid Spanje. Het vlees is van hoge kwaliteit door het klimaat, de voeding en de vrijheid van de dieren. Het Iberico varken is raszuiver. Voor de nakomelingen worden uitsluitend varkens van het pure Iberico ras gebruikt.

Het geheim van de heerlijke smaak van het Iberico vlees zijn de oude eikenbomen waarbij het ras opgroeit. In de periode van november t/m maart laten deze bomen zijn eikels vallen waar de varkens zich vol aan eten. Dit geeft een nootachtige smaak aan het vlees. Het vet van deze varkens wordt opgeslagen in spierweefsels wat bij de bereiding veel smaak afgeeft. Het vlees is rijk aan omega 9, wat ook nog goed is voor de gezondheid.

Duroc varkensvlees

Het Duroc varken heeft erg mals en sappig vlees. Vooral door de kruising met Jersey Red (een Amerikaans ras) maakt het Duroc varken een sterk ras. Het Duroc varken kent vele kruisingen. Vooral het Spaanse Duroc varken is erg geliefd.