Wat eten we met kerst?

Kerst 2020.. Wat zullen we daar eens over zeggen? 2020 is vreemd, bizar jaar voor ik denk wel alle lezers. En ook de feestdagen zullen we met wat aanpassingen moeten vieren. Maar voor het team van Van Hees mag dat de pret niet drukken! Wij gaan er absoluut een mooie kerst van maken. En waar denk je aan bij een mooie kerst? Familie, een kerstboom, cadeautjes en natuurlijk heerlijk eten! Een aantal collega’s bij Van Hees vertellen wat zij gaan eten deze kerst. Misschien haal je er nog inspiratie uit?

 

Mark – slager
Deze kerst vier ik fijn met mijn vrouw en kinderen. Ik hou erg van koken en creëer vaak lekkere recepten! Eerste kerstdag gaan we gourmetten, dit vinden we altijd heel leuk om te doen. Verschillende stukken vlees, kip, groente etc. op de plaat. Een en al gezelligheid! Voor tweede kerstdag maak ik een heerlijke runder rollade. En derde kerstdag? Die hebben wij ook, namelijk kliekjes dag!

 

Peter – slager
Dit jaar ga ik eens wat anders doen met mijn gezin. Namelijk zelf pizza’s maken! Doet doen we met de ‘’pizzarette’’. Dit is een pizza ‘’oven’’ voor op tafel. Met de deeguitsteker maak je gemakkelijk pizzadeeg rondjes die op een spatel in de oven passen. Tomaten saus, kaas en allemaal lekkere pizza ingrediënten op tafel en iedereen maakt zelf zijn eigen pizza’s. Ontzettend leuk en gezellig om te doen!

 

Jopie – de vleeswaren koningin
Eerste kerstdag begin ik aan een lekker kerst ontbijt met mijn man Ronald. Daarna rond een uur of 11 serveer ik een heerlijk kopje koffie met appeltaart, om vervolgens in de middag aan een overheerlijke groente soep te gaan. Bij de borrel hebben we lekkere kaasjes, worst, chips en nootjes. Dit jaar gaan wij fonduen met uiteraard vlees van Van Hees, verse salades, stokbrood en sausjes. Om de laatste gaatjes te vullen heb ik ijs met stoofpeertjes en slagroom toe. Kopje koffie erbij en onze kerstdag is geslaagd. Wat Jopie maakt dat smaakt!

 

Priscilla – staat je altijd te woord
Op kerstavond bestellen we eten bij een van onze favoriete restaurants in de buurt! We bestellen een menu dat bestaat uit een zakje brood met tapenade, ossenstaartbouillon, een trio van vlees, een stoofpotje, mini kaasfondue, stoofpeertjes en een dessert. Uiteraard mag de scroppino ook niet ontbreken. Eerste kerstdag ga ik met mijn man en dochter gourmetten en tweede kerstdag sta ik zelf in de keuken. Op het menu staat dan:
– Meloen met ham en gevulde eieren
– Kippensoep
– Kalfs ragout
– Pommes duchesse met haricos verts met spek. Tournedos met peper roomsaus
– IJstaart

 

Marcel – chauffeur
Samen met mijn vriendin maak ik deze kerst tournedos met stroganoff saus! Ik vind dit altijd een ontzettend lekker recept. De stroganoff saus maak ik met onder andere ui, champignons, paprika, knoflook, room en tomaten purree. Een heerlijke Hollandse tournedos neem ik uiteraard mee van de zaak! Ik kan niet wachten tot de kerst.

 

De familie Van Hees
Kim:
Met kerst komen wij altijd bij elkaar met veel gezelligheid, lekker eten en een berg cadeaus! En daar zal dit jaar ook geen verandering in zitten. Buiten dat we geen andere mensen kunnen uitnodigen, gaan we er een fijne kerst van maken met de familie. Onze moeder gaat een heerlijk kerstmaal voor ons bereiden.

Op het menu staan een aantal lekkere gerechten.
– Gekarameliseerde blokjes wortel, schijfjes ananas en stukjes appel. Dit karameliseerd zij met bruine suiker en stroop of honing.
– Champignons in roomsaus
– Spruitjes met rode ui en mango
– Een aardappel gratin
– En natuurlijk kan er geen vlees ontbreken bij ons, namelijk heerlijke kalfs medaillons!